SFG
0,93%
RON21,8
Preț acțiune
hero-image hero-image

Relații cu investitorii

Structura acționariatului (30.06.2023)

Acționari
Nr. acțiuni
Procent drept la vot
TATIKA INVESTMENTS LIMITED
11.100.074
28,6089 %
COMPUTERLAND ROMANIA S.R.L.
7.966.534
20,5327 %
WELLKEPT GROUP S.A.
6.623.579
17,0714 %
Alți acționari
13.109.153
33,7871 %
Total
38.799.340
100,00 %

Consiliul de administrație

Domnul Hoancă este membru neexecutiv în Consiliul de Administrație al Sphera Franchise Group din 2018 și președinte al Consiliului din octombrie 2020. De asemenea, este președinte al Comitetului de Nominalizare și Remunerare al Societății. Dl. Hoancă s-a născut în anul 1957 și a absolvit Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității București, fiind licențiat în filologie. Începând din anul 1995, a deținut funcții de conducere în diverse companii precum ANA Group, EUROM, Exclusiv Comp, Baneasa Developments, Wellkept Group, Tatika Investments, Parc Hotels.

Domnul Repidonis este membru neexecutiv în Consiliului de Administrație al Grupului din 2019. Născut în anul 1961, dl. Repidonis a absolvit Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Cariera sa profesională s-a desfășurat în domeniul managementului executiv, al proiectelor de dezvoltare, marketing de produs și al contabilității. Între anii 1994 – 1997 a fost acționar, administrator și Director General al Comtra Intl Distributor în România, iar între 2004 – 2010 a fost acționar și Director General al restaurantului El Greco din București. De asemenea, dl. Repidonis a fost acționar și responsabil dezvoltare în România al francizei mărcilor Lacoste și Gant, în perioada 2001 – 2015.  Din 2008 este acționar, administrator și director general al cafenelelor Cafe Nescafe, iar din 2015 este director general al restaurantului Casa Doina din București. Dl. Repidonis este membru în Consiliul de Administrație și administrator la Baneasa Developments.

Domnul Ene este membru neexecutiv al Consiliului de Administrație începând cu data de 4 februarie 2022. Născut în anul 1975, a absolvit Facultatea de Business și Turism din cadrul Academiei de Studii Economice, ulterior obținând Diplomă în managementul ospitalității la École hôtelière de Lausanne, în Elveția. De-a lungul timpului, a participat la numeroase cursuri și programe de dezvoltare și specializare profesională.

În prezent, este Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al societății Practic SA, Business Operational Director la Star Consulting&Training SRL și Trade Operations Manager la Euroacces Foundation. În trecut, a făcut parte din consiliile de administrație ale Piața Obor Market & Trade Center, Universal SA, iar la începutul carierei, pentru o bună perioadă de timp, a activat în sectorul hotelier, ocupând funcții de la Front Desk Officer, până la Deputy General Manager.

 

Domnul Lefter este membru independent, neexecutiv, în Consiliul de Administrație al Grupului Sphera din noiembrie 2018. Născut în anul 1980, a absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori la Academia de Studii Economice din București și deține titlul CFA (Chartered Financial Analyst) acordat de CFA Institute din 2008. În prezent este Managing Partner la RSL Capital Advisors, firmă de consultanță în investiții, dar și membru în consiliile directoare sau de administrație la companii precum Mundus Services AD Bulgaria sau Eurohold AD Bulgaria. A mai fost membru în consiliile de administrație sau de supraveghere ale unor companii importante precum SIF Muntenia, Cemacon Zalău, CONPET Ploiești, TeraPlast Bistrița. La începutul carierei, dl. Lefter a ocupat mai multe funcții la ING Bank, fiind printre altele analist la sediul central al băncii din Olanda, după care Senior Equity Sales Trader la EFG Eurobank Securities și Swiss Capital România.

Domnul Cârmaciu este membru neexecutiv al Consiliului de Administrație al Grupului din mai 2017, precum și vice-președinte al Consiliului din octombrie 2020. De asemenea, este președinte al Comitetului de Audit al Societății. Născut în anul 1980, este licențiat în studii economice, cu specializarea în Finanțe, Bănci și Contabilitate. De asemenea, este absolvent de cursuri postuniversitare specializarea Relații Economice Internaționale – Academia “Alexandru Ioan Cuza”, cursuri postuniversitare „Securitate și Apărare Națională”, Colegiul Național de Apărare-Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

 

De-a lungul timpului, a absolvit o serie cursuri de formare profesională în Banking – Certificat Bancar European (EBTN – European Banking & Financial Services Training Association); Diploma în Banking – emisă de Institutul Bancar Român și Banca Națională a României; General Management – Open University Business School London, Coaching și Leadership; Management financiar – Analiză financiară, Evaluarea financiară a companiilor.

 

Între anii 2006 și 2012, a deținut poziții și funcții de conducere în diverse arii de activitate bancară, printre care Credite și Risc – Evaluare și Gestiune Riscuri, Trezorerie, Dezvoltare Comercială, Managementul relațiilor cu clienții, Prevenirea și Combaterea spălării banilor.

 

Începând cu anul 2013, dl. Cârmaciu este director în cadrul Computerland Romania SRL, fiind responsabil de Managementul strategic și financiar. În perioada 2013 – mai 2020, dl. Cârmaciu a deținut poziția de consilier al Directorului General al Griro S.A.

Calendar financiar 2023

27
feb
Rezultate financiare preliminare pentru 2022
Teleconferință pentru analiști și investitori
27
apr
Adunarea Generală a Acționarilor
28
apr
Raport Anual pentru 2022
15
mai
Raport financiar T1 2023
Teleconferință pentru analiști și investitori
30
aug
Raport financiar S1 2023
Teleconferință pentru analiști și investitori
15
nov
Raport financiar T3 2023
Teleconferință pentru analiști și investitori

Analiști care acoperă compania

Analist
Companie
Contact
Adrian Hornea
BT Capital Partners
Caius Roa Rapanu
Erste Bank
Roxana Stejerean
Goldring
Florin-Adrian Ciocoi
IPOPEMA Securities
Cosmin Patruti
Raiffeisen Bank
Cristian Popescu
Swiss Capital
Łukasz Wachełko
Wood & Company

Întâlniri și conferințe pentru investitori 2023

03
mar
Wood’s Frontier Investor Day in London
12
apr
Raiffeisen Annual Investor Conference in Zürs
31
mai
Erste CEE Consumer Conference in Warsaw
13
iunie
Ipopema CEE Day
7
sep
WOOD’s Romania & Frontier Investor Days in Bucharest
3
oct
EME Consumer Day New York
10-11
oct
Erste’s The Finest CEElection in Vienna
21
nov
Raiffeisen Virtual SEE Day
6
dec
Wood’s Prague Winter Conference in Prague

Oferta Publică Inițială

Pentru a putea vizualiza și/sau descărca documentele referitoare la IPO, vă rugăm selectați țara din care accesați site-ul în căsuța de mai jos și să citiți cu atenție anunțul înainte de a decide dacă doriți să accesați informațiile privind IPO.

Regretăm, dar ca urmare a restricţiilor din reglementările aplicabile, nu vă putem permite accesul la această secţiune a paginii noastre de internet.