SFG
0,93%
RON21,8
Preț acțiune

Comunicat de presă – Sphera Franchise Group a obținut certificarea ISO 22000, standard de referință în siguranța alimentelor, pentru toate brandurile din portofoliu, în România

Sphera Franchise Group („Sphera”), deținătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, Republica Moldova și Italia, anunță obținerea certificării ISO 22000:2018, care stabileste cerințele pentru un sistem de management al siguranței alimentelor.

Pentru Sphera, siguranta alimentară a fost și rămâne prioritatea numărul unu.
Încă de la deschiderea primului restaurant în România, în 1994, grupul a fost etalon în industria de food service în ceea ce privește standardele de calitate și siguranță alimentară datorită procedurilor și proceselor stricte preluate de la francizorul Yum!, acestea fiind condiții primare de operare implementate la nivel internațional.

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană și ca urmare a alinierii la legislația în vigoare, a fost implementat standardul HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point / Analiza Riscurilor și a Punctelor Critice), prin intermediul căruia se monitorizează toți parametrii cu potențial impact asupra sănătății consumatorilor.
De toate aceste aspecte se ocupă o echipă specializată – Departamentul de Calitate, scopul acestuia fiind de a garanta respectarea tuturor cerințelor relevante, stabilirea indicatorilor cheie de performanță pentru furnizori, monitorizarea respectării acestora, menținerea legăturii cu departamentul de calitate al Yum! Brands., precum și formarea și asistența tehnică a personalului din restaurante.

Certificarea ISO 22000:2018 este un pas firesc pentru brandurile din portofoliul Sphera pe piața din România, iar printre beneficiile implementării acestui standard se numără furnizarea de produse sigure pentru toți clienții, conformarea cu cerințele aplicabile ale autorității de reglementare în ceea ce privește siguranța alimentelor, precum și îmbunătățirea gestionării riscurilor în procesele de siguranță alimentară.

“Toate brandurile noastre respectă standarde de calitate și siguranță alimentară stricte încă de la inaugurarea primului restaurant, deschis în urmă cu 28 de ani, când, în România, nici nu existau reglementări clare în vigoare. Putem spune că am contribuit la crearea standardelor în industria HoReCa din acest punct de vedere datorită faptului că deja eram cu un pas înainte. Obținerea certificării ISO 22000:2018 este dovada că ne respectăm promisiunile faţă de clienții noștri, dar și a faptului că suntem printre operatorii de top ai brandurilor Yum! în lume”, a declarat Călin Ionescu, Director General Sphera Franchise Group.

Certificarea ISO 22000:2018 se adresează tuturor organizațiilor din industria alimentară indiferent de dimensiune sau sector. În cazul Sphera, auditul pentru obținerea certificării a fost efectuat de către SRAC, companie acreditată pentru certificarea sistemelor de management a siguranței alimentului. Odată cu această certificare, companiile din portofoliul grupului, din România, vor fi supuse unor audituri de supraveghere pentru o perioadă de doi ani.

Grupul Sphera operează peste 170 de restaurante pe cele trei piețe în care activează (România, Republica Moldova și Italia) și are peste 4.700 de angajați.