Despre Despre

Despre Sphera Franchise Group S.A.

Portofoliul holding-ului Sphera Franchise Group S.A. este alcătuit din toate companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell în România și KFC în Republica Moldova și Italia.

Harta

Peste 170 de restaurante
Peste 4.700 de angajați
De peste 28 de ani pe piață

Consiliu de Administrație

Consiliul de Administrație a constituit un Comitet de audit și un Comitet de nominalizare și remunerare. Atât Comitetul de Audit, cât și Comitetul de nominalizare și remunerare este format din trei membri ai Consiliului de Administrație, dintre care unul este desemnat Președinte.

Hoancă
Lucian

Președintele Consiliului de Administrație

Short biography

Domnul Hoancă este născut în anul 1957 și în prezent este membru neexecutiv în Consiliul de Administrație al Sphera Franchise Group din 2018, precum și președinte al Consiliului din octombrie 2020; de asemenea, este președinte al Comitetului de Nominalizare și Remunerare al Societății. Dl. Hoancă a absolvit Facultatea de Limbi Străine din Universitatea București, fiind licențiat în filologie. Începând din anul 1995 a deținut funcții de conducere în diverse companii precum ANA Group, EUROM, Exclusiv Comp, Baneasa Developments, Wellkept Group, Tatika Investments, Parc Hotels.

Repidonis
Georgios-Vassillios

Vice-Președintele Consiliului de Administrație

Short biography

Domnul Repidonis este născut în anul 1961 și în prezent este membru neexecutiv în Consiliului de Administrație al Grupului din 2019. Dl. Repidonis a absolvit Facultatea de Planificare și Ciberbetică Economică din cadrul Academiei de Studii Econmice din București. Cariera sa profesională s-a desfășurat în domeniul managementului executiv, al proiectelor de dezvoltare, marketing de produs și al contabilității. Între anii 1994 – 1997 a fost acționar, administrator si Director General al Comtra Intl Distributor în România, iar între 2004 – 2010 a fost acționar și Director General al restaurantului El Greco din București. De asemenea, Dl. Repidonis a fost acționar și responsabil dezvoltare al francizei pe România a mărcilor Lacoste și Gant în perioada 2001 – 2015.  Din 2008 este acționar, administrator și director general al cafenelelor Cafe Nescafe, iar din 2015 este director general al restaurantului Casa Doina din București. Dl. Repidonis este membru în Consiliul de Administrație și administrator la Băneasa Developments.

Gabriel-Cârmaciu
Silviu

Membru Consiliu de Administrație

Short biography

Domnul Cârmaciu este născut în anul 1980 și în prezent este membru neexecutiv al Consiliului de Administrație al Grupului din mai 2017, precum si Vice-presedinte al Consiliului din octombrie 2020; de asemenea, este Presedinte al Comitetului de Comitetului de Audit al Societatii. Este licențiat în studii economice, cu specializarea în Finanţe, Bănci şi Contabilitate. De asemenea este absolvent de cursuri postuniversitare specializarea Relații Economice Internaționale – Academia “Alexandru Ioan Cuza”, cursuri postuniversitare „Securitate si Apărare Națională”, Colegiul Național de Apărare-Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

De-a lungul timpului a absolvit o serie cursuri de formare profesionala in Banking – Certificat Bancar European (EBTN – European Banking & Financial Services Training Association; Diploma in Banking- emisa de Institutul Bancar Roman si Banca Națională a României), General Management – Open University Business School London, Coaching si Leadership, Management financiar- Analiza financiara, Evaluarea financiara a companiilor.

Între anii 2006 și 2012, a deținut poziții și funcții de conducere în diverse arii de activitate bancară, printre care Credite si Risc- Evaluare si Gestiune Riscuri, Trezorerie, Dezvoltare Comercială, Managementul relațiilor cu clienții, Prevenirea si Combaterea spălării banilor.

Începând cu anul 2013, Dl. Cârmaciu este director in cadrul Computerland Romania SRL, fiind responsabil de Managementul strategic și financiar. In perioada 2013-mai 2020, dl. Cârmaciu a deținut poziția de consilier al Directorului General al Griro S.A

Ene
Mihai

Membru Consiliu Administrație

Short biography

Domnul Ene este născut în anul 1975 și este membru neexecutiv al Consiliului de Administrație începând cu data de 04 februarie 2022. A absolvit Facultatea de Business și Turism din cadrul Academiei de Studii Economice, ulterior obținând Diploma în managementul ospitalității la Ecole Hoteliere de Lausanne în Elveția. De-a lungul timpului a participat la numeroase cursuri și programe de dezvoltare și specializare profesională. În prezent este Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al societății Practic SA, Business operational director la Star Consulting&Training SRL si Trade operations manager la Euroacces Foundation. În trecut a mai făcut parte din consiliile de administrație ale Piața Obor Market & Trade Center, Universal SA, iar la începutul carierei, pentru o bună perioadă de timp, a activat în sectorul hotelier, ocupând funcții de la Front Desk Officer, până la Deputy General Manager.

Lefter
Răzvan-Ștefan

Membru Consiliu de Administrație

Short biography

Domnul Lefter este născut în anul 1980 și în prezent este membru independent, neexecutiv, în Consiliul de Administrație al Grupului Sphera din noiembrie 2018. A absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori la Academia de Studii Economice din București și deține titlul CFA (Chartered Financial Analyst) acordat de CFA Institute din 2008. În prezent este Managing Partner la RSL Capital Advisors, firma de consultanță în investiții, dar și membru în consiliile directoare sau de administrație la companii precum Mundus Services AD Bulgaria sau Eurohold AD Bulgaria. A mai fost membru în Consiliile de Administrație sau de Supraveghere ale unor companii importante precum SIF Muntenia, Cemacon Zalău, CONPET Ploiești, TeraPlast Bistrița. La începutul carierei, dl. Lefter a ocupat mai multe funcții la ING Bank, fiind printre altele analist la sediul central al băncii din Olanda, după care a fost Senior Equity Sales Trader la EFG Eurobank Securities și Swiss Capital România.

Previous Next

Echipa executivă

Membrii echipei executive:

Ionescu
Călin

Data nașterii: 1969
Naționalitate: Română
Director General Executiv (CEO) Sphera Franchise Group

Short biography

Este Director General Executiv (CEO) din octombrie 2020 si Directorul de Operațiuni al Sphera Franchise Group (COO) din august 2017. Dl. Ionescu a studiat Marketing și Management în cadrul Universității Româno Americane din București. Activitatea sa în domeniul restaurantelor a început în 1994, odată cu deschiderea primului restaurant Pizza Hut administrat de ARS (Romania). A ocupat diverse funcții din zona operațiunilor, de la Director de restaurant până la Director General, iar în anul 2012 a fost promovat în funcția de Director de Operațiuni al Grupului. În toată această perioadă, a participat activ în procesul de extindere a KFC și Pizza Hut în România și în Republica Moldova, iar în anul 2016, a pus bazele dezvoltării KFC în nord-estul și nord-vestul Italiei. Sub supervizarea sa, performanța brandurilor KFC și Pizza Hut în România s-a situat constant în topul primelor trei țări conform standardelor de performanță operațională ale Yum!. În plus, domnul Ionescu coordonează şi deţine funcţii executive şi operaţionale în alte societăţi care operează branduri de restaurante în România, precum Hard Rock Café şi Cinnamon Bake and Roll.

Budeș
Valentin

Data nașterii 1983
Naționalitate Română
Director Financiar (CFO) Sphera Franchise Group

Short biography

Este Director Financiar (CFO) al Sphera Franchise Group din mai 2019. Valentin Budeș a urmat cursurile Facultății de Studii Economice în Limbi Străine, secția Franceză, la Academia de Studii Economice din București și deține o diplomă de master în „Contabilitate Internațională” de la aceeași universitate.

Dl. Budeș este membru senior (fellow) al Asociației Chartered Certified Accountants (ACCA) și deține o certificare în managementul riscului emisă de către Institutul Auditorilor Interni din Statele Unite ale Americii. În România, Valentin Budeș este expert contabil membru CECCAR și practician în insolvență fiind membru UNPIR.

Înainte de a-și desfășura activitatea în domeniul restaurantelor, Valentin Budeș a activat în: domeniul consultanței financiare la KPMG România; divizia financiară din cadrul companiilor de telecomunicații ale grupului Telekom România (Cosmote, Telemobil, Germanos și Nextgen); iar înainte de a se alătura Grupului Sphera a fost responsabil timp de aproximativ 3 ani de activitățile financiare ale Grupului Medicover România.

Eftimie
Monica

Data nașterii 1979
Naționalitate Română
Chief Marketing Officer (CMO) Sphera Franchise Group

Short biography

Este Chief Marketing Officer (CMO) al Sphera Franchise Group din august 2017. Este absolventă summa cum laude a Universității Northwestern (SUA) și a absolvit studiile de masterat în administrarea afacerilor la Universitatea Georgetown (SUA). Începând cu anul 2013, a fost Directorul de Marketing al ARS (România) și USFN (România); în această calitate a coordonat activitățile de marketing pentru brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și a dezvoltat și implementat campaniile locale de marketing pentru aceste branduri. Monica a deținut funcția de Director de Marketing și în societatea care administrează brandul Paul în România. Cu peste 14 ani de experiență în industria restaurantelor cu servire rapida (QSR), Monica și-a început cariera în marketing cu stagii la Grupul Accor (Franța) și Saatchi & Saatchi Advertising. Ulterior, a elaborat campanii de marketing complexe pentru unele dintre cele mai cunoscute nume din industrie, precum McDonald’s. Monica a coordonat lansarea cu succes, pe piața româneasca, a faimosului brand californian cu mâncare de inspirație mexicana, Taco Bell.

Osiac
Cristian

Data nașterii 1968
Naționalitate Română
Director Dezvoltare Sphera Franchise Group

Short biography

Este Directorul de Dezvoltare al Grupului din iunie 2017 și a fost Președinte al Consiliul de Administrație al Sphera în perioada mai 2017 – 2018. Și-a desfășurat studiile în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnice București. Cristian Osiac s-a alăturat Grupului în anul 1994, în calitate de Director Tehnic, și a fost responsabil de deschiderea primei unități Pizza Hut din România. În 1997, în calitate de Director de Dezvoltare, a fost responsabil de deschiderea primului restaurant KFC din București, şi în această calitate, Dl. Osiac a coordonat principalele activități de dezvoltare și operațiuni pentru toate brandurile Grupului. După 2007, Dl. Osiac a deținut funcții executive și în alte societăți care administrează branduri de restaurante sau de alte servicii de alimentație din România, cum ar fi brutăriile Paul și patiseriile Cinnabon, fiind responsabil cu activitățile de dezvoltare. A participat activ și în procesul de dezvoltare a restaurantului Hard Rock Café din București. Mai mult, în anul 2008, a fost desemnat Președinte al Consiliilor de Administrație ale ARS (România) și USFN (România), deținând această funcție până la înființarea Sphera, în anul 2017. În toată această perioadă, Dl. Osiac a coordonat și supervizat extinderea brandurilor KFC și Pizza Hut în România, Republica Moldova și Italia.

Topșa
Marina

Data nașterii 1979
Naționalitate Română
Director Juridic Sphera Franchise Group

Short biography

Este Director Juridic la Sphera Franchise Group și filialele din Italia și Moldova din mai 2017. Marina Topșa a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din București în 2003 și este avocat în Baroul București din februarie 2005. După terminarea studiilor, dna. Topșa a activat timp de 10 ani ca avocat senior, respectiv avocat-asociat în cadrul unei societăți naționale de avocatură și și-a deschis propriul birou în februarie 2015. Înainte de a prelua funcția de Director Juridic a Grupului Sphera, Marina Topșa a fost  pentru un an Head of Legal, Compliance & Corporate Affairs – Legal Director, First Vice President la UniCredit Bank SA.

Călin Ionescu

Data nașterii: 1969
Naționalitate: Română
Director General Executiv (CEO) Sphera Franchise Group

Citeste mai mult
Valentin Budeș

Data nașterii 1983
Naționalitate Română
Director Financiar (CFO) Sphera Franchise Group

Citeste mai mult
Monica Eftimie

Data nașterii 1979
Naționalitate Română
Chief Marketing Officer (CMO) Sphera Franchise Group

Citeste mai mult
Cristian Osiac

Data nașterii 1968
Naționalitate Română
Director Dezvoltare Sphera Franchise Group

Citeste mai mult
Marina Topșa

Data nașterii 1979
Naționalitate Română
Director Juridic Sphera Franchise Group

Citeste mai mult

Structură acționariat

TATIKA INVESTMENTS LTD.

28.6089 %

COMPUTERLAND ROMANIA S.R.L.

20.5327 %

WELLKEPT GROUP S.A.

16.3400 %

Alti Actionari/Others

34.5184%