SFG
2,26%
RON36,2
Pre╚Ť ac╚Ťiune
hero-image hero-image

Echipa

Echipa executiv─â

vezi mai multe
C─âlin
C─âlin Ionescu
Director General (CEO)

vezi mai multe
Valentin
Valentin Budeș
Director Financiar (CFO)

vezi mai multe
Monica
Monica Eftimie
Director de Marketing (CMO)

vezi mai multe
Cristian
Cristian Osiac
Director Dezvoltare (CDO)

vezi mai multe
Marina
Marina Topșa
Director Juridic
Na╚Ťionalitate Rom├ón─â

C─âlin Ionescu este Director General (CEO) al Sphera Franchise Group, ├«ncep├ónd cu octombrie 2020. A studiat Marketing ╚Öi Management ├«n cadrul Universit─â╚Ťii Rom├óno-Americane din Bucure╚Öti ╚Öi are aproape 30 de ani de experien╚Ť─â ├«n domeniul HoReCa, debut├ónd ├«n 1994, odat─â cu deschiderea primului restaurant Pizza Hut din Rom├ónia. A ocupat diverse func╚Ťii din zona opera╚Ťiunilor, de la Director de restaurant p├ón─â la Director General, iar ├«n anul 2012 a fost promovat ├«n func╚Ťia de Director de Opera╚Ťiuni. ├Än toat─â aceast─â perioad─â, a participat activ ├«n procesul de extindere a KFC ╚Öi Pizza Hut ├«n Rom├ónia ╚Öi ├«n Republica Moldova, iar, ├«n anul 2016, a pus bazele dezvolt─ârii KFC ├«n nord-estul ╚Öi nord-vestul Italiei.

Valentin Bude╚Ö este Director Financiar (CFO) al Sphera Franchise Group, din mai 2019. Este licen╚Ťiat al Facult─â╚Ťii de Studii Economice ├«n Limbi Str─âine, sec╚Ťia Francez─â, la Academia de Studii Economice din Bucure╚Öti ╚Öi de╚Ťine o diplom─â de master ├«n Contabilitate Interna╚Ťional─â de la aceea╚Öi universitate. Este senior member al Asocia╚Ťiei Chartered Certified Accountants (ACCA) ╚Öi de╚Ťine o certificare ├«n managementul riscului emis─â de Institutul Auditorilor Interni din SUA. Este, de asemenea, expert contabil membru CECCAR ╚Öi practician ├«n insolven╚Ť─â, fiind membru UNPIR. ├Änainte de a-╚Öi desf─â╚Öura activitatea ├«n domeniul restaurantelor, Valentin a activat ├«n domeniul consultan╚Ťei financiare, la KPMG Rom├ónia, precum ╚Öi ├«n divizia financiar─â din cadrul companiilor de telecomunica╚Ťii ale grupului Telekom Rom├ónia (Cosmote, Telemobil, Germanos ╚Öi Nextgen). De asemenea, a fost responsabil timp de aproximativ 3 ani de activit─â╚Ťile financiare ale Grupului Medicover Rom├ónia.

Monica Eftimie este Director de Marketing (CMO) al Sphera Franchise Group, din august 2017. Este absolvent─â summa cum laude a Universit─â╚Ťii Northwestern (SUA) ╚Öi de╚Ťine un MBA de la Universitatea Georgetown (SUA). Monica lucreaz─â ├«n cadrul companiilor din Grup de peste 10 ani. A fost Director de Marketing al Pizza Hut ╚Öi KFC, pozi╚Ťie din care a dezvoltat ╚Öi coordonat implementarea campaniilor locale de marketing pentru aceste branduri, ╚Öi a coordonat lansarea cu succes pe pia╚Ťa rom├óneasca a Taco Bell, renumitul brand californian cu m├óncare de inspira╚Ťie mexican─â. A fost, de asemenea, Director de Marketing pentru brut─âriile Paul ├«n Rom├ónia. Cu peste 14 ani de experien╚Ť─â ├«n industria restaurantelor cu servire rapida (QSR), Monica ╚Öi-a ├«nceput cariera ├«n marketing cu stagii la Grupul Accor (Fran╚Ťa) ╚Öi Saatchi & Saatchi Advertising ╚Öi a elaborat campanii de marketing complexe pentru unele dintre cele mai cunoscute nume din industrie, precum McDonaldÔÇÖs.

Cristian Osiac este Director de Dezvoltare al Sphera Franchise Group din iunie 2017. A urmat cursurile Facult─â╚Ťii de Electronic─â ╚Öi Telecomunica╚Ťii la Universitatea Politehnic─â Bucure╚Öti ╚Öi lucreaz─â ├«n cadrul companiilor din Grup de aproape 30 de ani. A fost responsabil de deschiderea primei unit─â╚Ťi Pizza Hut din Rom├ónia, al─âtur├óndu-se companiei ├«n anul 1994, ├«n calitate de Director Tehnic. ├Än 1997, din func╚Ťia de Director de Dezvoltare, s-a ocupat de deschiderea primului restaurant KFC din Rom├ónia. De atunci, coordoneaz─â principalele activit─â╚Ťi de dezvoltare pentru toate brandurile Grupului ÔÇô KFC, Pizza Hut ╚Öi Taco Bell, pe toate cele trei pie╚Ťe – Rom├ónia, Republica Moldova ╚Öi Italia. Cristian a de╚Ťinut func╚Ťii executive ╚Öi ├«n alte companii din HoReCa, precum brut─âriile Paul ╚Öi patiseriile Cinnabon, fiind responsabil cu activit─â╚Ťile de dezvoltare, ╚Öi a participat activ la deschiderea Hard Rock Caf├ę ├«n Bucure╚Öti. ├Än anul 2008, a fost desemnat Pre╚Öedinte al Consiliilor de Administra╚Ťie ale ARS ╚Öi USFN Rom├ónia, de╚Ťin├ónd aceast─â func╚Ťie p├ón─â la ├«nfiin╚Ťarea Sphera, ├«n anul 2017, iar ├«ntre 2017 ╚Öi 2018 a fost Pre╚Öedinte al Consiliul de Administra╚Ťie al Sphera.

Este Director Juridic la Sphera Franchise Group ╚Öi filialele din Italia ╚Öi Moldova din mai 2017. Marina Top╚Öa a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din Bucure╚Öti ├«n 2003 ╚Öi este avocat ├«n Baroul Bucure╚Öti din februarie 2005. Dup─â terminarea studiilor, dna. Top╚Öa a activat timp de 10 ani ca avocat senior, respectiv avocat-asociat ├«n cadrul unei societ─â╚Ťi na╚Ťionale de avocatur─â ╚Öi ╚Öi-a deschis propriul birou ├«n februarie 2015. ├Änainte de a prelua func╚Ťia de Director Juridic a Grupului Sphera, Marina Top╚Öa a fost┬á pentru un an Head of Legal, Compliance & Corporate Affairs ÔÇô Legal Director, First Vice President la UniCredit Bank SA.