KFC – Vreau în clasa a noua KFC – Vreau în clasa a noua

KFC – Vreau în clasa a noua

„Vreau în clasa a noua” este un proiect dedicat copiilor din mediul rural care renunță prea devreme la școală. World Vision România a luat inițiativă și a creat acest proiect pentru dezvoltarea socială armonioasă a tinerilor.

Astfel, peste 120 de de copii sunt susținuți anual de KFC și Pizza Hut, printr-un sistem de burse lunare care le permit continuarea studiilor liceale.

Programul are la bază un set de criterii de selecție, iar bursele acoperă cheltuielile necesare pentru școală și le oferă accesul către o viață mai bună. De asemena, programul le asigură activități educative și de socializare la care poate nu ar fi avut acces : tabere de vară, consiliere individuală, sprijin în vederea integrării în noul mediu școlar și orientare în carieră.

Campania a crescut cu fiecare ediție, atât din punctul de vedere al resurselor alocate, cât și a rezultatelor. În urma ediției din 2019 a programului, KFC împreună cu Pizza Hut au donat către World Vision România suma de 140.000 euro.

Din 2008 până în prezent, prin intermediul programului au fost susținuți peste 1,300 de elevi și s-au donat peste 800,000 de euro.

Pentru mai multe detalii privind actiunilor de sprijin a copiilor si elevilor, aici.